Children's Congress, Washington DC, 24-26 juli 2017

Freja Hincheli skal repræsentere Danmark i Washington DC til juli i år


Children's Congress foregår i Washington DC hvert andet år, og er JDRF's største fortalerarrangement.

Formålet med arrangementet er at gøre de amerikanske politikere opmærksom på hvordan det er at leve med type 1 diabetes. Det fremstår på denne måde klart at det er kritisk nødvendigt at støtte forskning i bedre behandlingsmetoder og helbredelse af diabetes, samt at sikre at de bedst mulige terapier er tilgængelige for alle der er ramt af sygdommen.

Og dem der fører ordet kan politikerne ikke overhøre...  BØRN OG UNGE fra hele verden med type 1 diabetes.

Børnene og de unge mødes ansigt til ansigt med nogle af de øverste beslutningstagere i den amerikanske kongres sammen med repræsentanter fra JDRF, og aktiviteterne kulminerer med en høring i kongressen om type 1 diabetes.

Indsatsen kommer også dansk forskning til gode
Denne indsats har haft stor betydning for de beløb den amerikanske kongres har bevilget til forskningen siden 1998, og det kommer i høj grad også dansk forskning til gode. Læs hvorfor i artiklen NIH Special Diabetes Program.

Mere information om Children's Congress kan findes på cc.jdrf.orgDen danske deltager til Children's Congress 2017 er nu udvalgt
Interessen for arrangementet og ikke mindst det store engagement og den høje kvalitet af alle ansøgningerne overvældede os. Da alle ansøgerne således uden undtagelse ville have udgjort fine repræsentanter for Danmark, var det yderst vanskeligt at udvælge den ene person til dette, og det er ganske små marginaler der afgjorde udfaldet. Valget faldt på Freja Hincheli, og i de kommende måneder vil Freja og hendes indsats for at gøre opmærksom på type 1 diabetes kunne følges på de sociale medier.