JDRF's forskningsmål:


 • Stoppe den underliggende autoimmune proces
 • Erstatte eller regenerere beta cellerne
 
 
 • Forbedre blodsukkerkontrollen og gøre dagliglivet med diabetes lettere
 • Forhindre, stoppe og behandle følgesygdomme
 
 • Bevare beta cellerne og deres funktion i udiagnosticerede personer i risikogruppen


JDRF’s højeste målsætning er at finde en kur mod type 1 diabetes

At helbrede type 1 diabetes kræver reetablering af de insulinproducerende betaceller som sygdommen har ødelagt, hvilket kan ske på forskellige måder, f.eks. regenerering af cellerne eller transplantation af celler fra en ekstern kilde. Genoprettelse af funktionelle betaceller på en af disse måder, omfatter nødvendigvis at finde en løsning på immunsystemets fortsatte angreb på cellerne.

Selvom der er gjort store fremskridt på disse fronter, står det klart at helbredelse af type 1 diabetes fortsat kræver en langvarig forskningsindsats.

Indtil en egentlig helbredelse er inden for nærmere rækkevidde, ser JDRF det som sin opgave at mindske den daglig byrde ved at leve med diabetes, gennem at forbedre den blodsukker kontrol der kan opnås med lægemidler og behandlingsredskaber. Dette omfatter bl.a. udviklingen af en kunstig bugspytkirtel.

Og for dem der har levet med sygdommen i mange år, er det essentielt for os at der findes nye og bedre måder at forhindre, stoppe og behandle de følgesygdomme der er relateret til type 1 diabetes.

Slutteligt, som en del af JDRF’s omfattende type 1 diabetes forskningsprogram, støtter vi forskning i forståelse af de underliggende årsager til sygdommen, med henblik på at udvikle metoder til at forhindre sygdommen i at opstå i fremtidige generationer.

Overordnet strategi for JDRF
Ud over at fokusere på udfordringerne i  diabetesforskningen, arbejder vi på at bane veje for kommerciel udvikling af bedre behandlingsmetoder for type 1 diabetes. For JDRF er succeskriteriet at bedre behandlingsmetoder, og ultimativt en helbredelse af type 1 diabetes, er tilgængelige for det store flertal. Derfor er vi ligeledes aktive på følgende områder:

Skabe bedre forståelse i offentligheden om type 1 diabetes og de store udfordringer der er forbundet med sygdommen.
Facilitere udvikling og godkendelse af bedre behandlingsredskaber, som f.eks. insulinpumper og glukosesensorer.
Facilitere patienters adgang til bedre behandlingsredskaber gennem at sikre offentlig betaling af disse og sikre at de er tilgængelige på ambulatorier landet over.

JDRF ønsker derfor at samarbejder med akademiske institutioner, private og offentlige fonde, diabetesindustrien, lokal-, lands- og eu-politikere og sidst men ikke mindst alle folk der lever med diabetes.Danmark i front på type 1-diabetes forskning - og JDRF forskning er i toppen

indsendt 20. dec. 2013 04.54 af Finn Kristensen   [ opdateret 20. dec. 2013 05.01 ]

Danmark i front på type 1-diabetes forskning - og JDRF forskning er i toppen. 
Resultaterne ses i en ny undersøgelse udført af JDRF Australien, The Globale Type 1 Diabetes Research Impact Analysis (RIA). Undersøgelsen ser på den 5-årige periode fra 2008-2012, og hovedpunkterne er:
 • Mængden af den videnskabelige litteratur i type 1 diabetes er steget med 30 % over de fem år, hvilket afspejler en øget viden om type 1 diabetes
 • EU og USA er væsentligste bidragydere til type 1 diabetes forskningspublikationerne, 40% af forfatterne er fra EU , og 34% af forfatterne er fra USA 
 • Danmark er på en samlet 12. plads, men på en suveræn førsteplads i publikationer pr. capita
 • En analyse af publikationerne viser at litteratur udgivet af JDRF forskere er blandt de mest citerede, hvilket afspejler JDRF's ledende position i type 1 diabetes forskning.
 • Danmark er i toppen blandt den type 1 diabetes forskning der har størst kvalitet og effekt
 • JDRF finansierer 11% af type 1 diabetes publikationerne i Danmark sammenholdt med 8% på verdensplan

200 millioner kroner til diabetesforskning i nyt, dansk diabetesakademi

indsendt 17. aug. 2012 10.53 af Finn Kristensen   [ opdateret 26. sep. 2012 02.22 ]

Forskningen i type 1- og 2-diabetes samles gennem partnerskab mellem Novo Nordisk Fonden, universiteterne i København, Odense og Aarhus samt JDRF i det nyetablerede Dansk Diabetes Akademi med et budget på 375 millioner kroner i de kommende fem år.


Kom til JDRF's årsmøde d. 12. september og hør mere om Dansk Diabetes Akademi og meget andet. Information og gratis tilmelding her


Type 1 diabetes er en hård nød at knække

indsendt 19. jun. 2012 04.04 af Finn Kristensen   [ opdateret 24. aug. 2012 04.17 ]

Fagtidsskriftet Ingeniøren interviewer JDRFs Julia Greenstein om stamceller og immunterapi. Det er der kommet en supergod artikel ud af.


JDRF og Novo Nordisk indgår forskningssamarbejde om type 1-diabetes

indsendt 14. jun. 2012 01.17 af Finn Kristensen   [ opdateret 10. okt. 2013 05.33 ]

JDRF er indgået i samarbejde med Novo Nordisk om at opfinde og udvikle nye immunterapier, der kan forebygge, behandle og bidrage til at helbrede type 1-diabetes, med udgangspunkt i den underliggende autoimmune proces, der er central for type 1-diabetes. Ledelsen af samarbejdet vil blive varetaget fra Novo Nordisks nyåbnede Type 1 Diabetes R&D Center i Seattle.

DiaTribe udgiver bog om JDRF forskning

indsendt 19. maj 2012 15.31 af Finn Kristensen   [ opdateret 24. aug. 2012 04.17 ]

JDRFs forskningsmål og strategier er beskrevet glimrende i bogen Targeting a Cure for Type 1 Diabetes.

Bogen kan downloades gratis her


1-5 of 5