Har du type 1 diabetes?

Bekymrer du dig om følgesygdom i nyrerne?
                                                 
Vi forsker i nye måder at forhindre diabetisk nyresygdom

Vil du deltage i vores verdensomspændende kliniske forsøg?
På trods af forbedringerne i blodsukker og blodtryk kontrol i løbet af de seneste 20 år, er diabetisk nyresygdom desværre fortsat en af de vigtigste årsager til helbredsproblemer hos diabetes patienter. Der er et presserende behov for at supplere blodsukker og blodtryk kontrol med nye behandlinger. Målet med dette forsøg er at se, om et lægemiddel kaldet allopurinol kan hjælpe med at forhindre tab af nyrefunktion hos personer med type 1 diabetes.

Allopurinol er blevet anvendt i mange år i gigtbehandling, og det ser ud til at allopurinol også kan mindske risikoen for at udvikle diabetisk nyresygdom. For at undersøge dette, gennemføres kliniske forsøg på 480 type 1 diabetes patienter på otte diabetescentre verden over, heriblandt Steno Diabetes Center.

Hvis forsøget falder positivt ud, vil allopurinol væsentligt kunne reducere de menneskelige og økonomiske omkostninger der følger af diabetisk nyresygdom.

Hvem kan deltage i forsøget?
  • Du har haft type 1 diabetes i mindst 8 år
  • Du er over 18 år
  • Du har æggehvidstof (også kaldet albuminuri) i urinen
Hvis du opfylde kriterierne, vil du blive inviteret til en screening og snak om forsøget


Hvad involverer forsøget?
Deltagere i forsøget bliver randomiseret til at tage allopurinol eller placebo i tre år, hvor de vil blive fulgt gennem periodiske besøg. Nyrefunktion vil blive målt ved begyndelsen og ved afslutningen af ​​behandlingsperioden, og det kan afgøres om allopurinol har en gavnlig virkning på nyrefunktionen.


Mere information


Eller kontakt
Sygeplejeske Lone Jelstrup
Tlf: 3079 5173