Children's Congress som foregår i Washington DC hvert andet år, er JDRF's største fortalerarrangement.

Formålet med arrangementet er at gøre de amerikanske politikere opmærksom på hvordan det er at leve med type 1 diabetes. Det fremstår på denne måde klart at det er kritisk nødvendigt at støtte forskning i bedre behandlingsmetoder og helbredelse af diabetes, samt at sikre at de bedst mulige terapier er tilgængelige for alle der er ramt af sygdommen.

Og dem der fører ordet kan politikerne ikke overhøre..

BØRNENE fra hele verden med type 1 diabetes

Børnene, som er i alderen 4-18 år, mødes ansigt til ansigt med nogle af de øverste beslutningstagere i den amerikanske kongres sammen med JDRF's internationale talskvinde og formand, skuespillerinden Mary Tyler Moore, og andre kendte personligheder.

Højdepunktet er en høring i kongressen, hvor udvalgte blandt de delegerede giver hver deres personlige beretning om livet med diabetes til kongressen, og beder politikerne om støtte til type 1 diabetes sagen.

Indsatsen kommer også dansk forskning til gode
Denne indsats har haft stor betydning for de beløb den amerikanske kongres har bevilget til forskningen siden 1998, og det kommer i høj grad også dansk forskning til gode. Læs hvorfor i artiklen NIH Special Diabetes Program.

Højdepunkter fra Children's Congress 2013 nu på YouTube

indsendt 7. feb. 2014 03.18 af Finn Kristensen   [ opdateret 7. feb. 2014 03.20 ]

Children's Congress 2013

indsendt 6. aug. 2013 23.04 af Finn Kristensen   [ opdateret 7. aug. 2013 01.54 ]

160 børn og unge med type 1 diabetes deltog i CC 2013 i Washington DC, heriblandt Anders Kristensen fra Danmark.

Den første del af konferencen indeholdt sociale arrangementer, hvor deltagerne lærte hinanden at kende, indspillede sangen Promise to Remember Me, mødtes med sponsorer (heriblandt Novo Nordisk) og kendte profiler med type 1 diabetes tæt inde på livet (heriblandt den mangedobbelte olympiske medaljesvømmer Gary Hall, og basketball stjernen Ray Allen).

Anden del af konferencen foregik i kongressen, hvor deltagerne besøgte politikerne en efter en og fik lejlighed til at fremføre JDRF's synspunkt om vigtigheden af at fortsætte Special Diabetes Program. Anders Kristensen var blevet sat socialt sammen med gruppen fra Colorado, og deltog i besøg hos 2 senatorer og 1 repræsentant fra denne stat.

Under opstilling til fællesbilledet i kongressen blev der annonceret en "Special Guest". Begejstringen var stor da vicepræsident Joe Biden dukkede op og annoncerede sin støtte til Special Diabetes Program. Han tog sig god tid til at hilse på og tale med deltageren.

Finalen på Children's Congress var høringen for kongresmedlemmerne, hvor der blev argumenteret sagligt for videreførelsen af Special Diabetes Program af JDRF's Jeffrey Brewer, Griffin P. Rodgers, Director of NIDDK, med flere.  De saglige argumenter blev understøttet af personlige historier fra de deltagende børn og unge med type 1 diabetes.

Afstemning om videreførelsen af Special Diabetes Program følger senere i 2013.1-2 of 2