Children's Congress 2013

indsendt 6. aug. 2013 23.04 af Finn Kristensen   [ opdateret 7. aug. 2013 01.54 ]
160 børn og unge med type 1 diabetes deltog i CC 2013 i Washington DC, heriblandt Anders Kristensen fra Danmark.

Den første del af konferencen indeholdt sociale arrangementer, hvor deltagerne lærte hinanden at kende, indspillede sangen Promise to Remember Me, mødtes med sponsorer (heriblandt Novo Nordisk) og kendte profiler med type 1 diabetes tæt inde på livet (heriblandt den mangedobbelte olympiske medaljesvømmer Gary Hall, og basketball stjernen Ray Allen).

Anden del af konferencen foregik i kongressen, hvor deltagerne besøgte politikerne en efter en og fik lejlighed til at fremføre JDRF's synspunkt om vigtigheden af at fortsætte Special Diabetes Program. Anders Kristensen var blevet sat socialt sammen med gruppen fra Colorado, og deltog i besøg hos 2 senatorer og 1 repræsentant fra denne stat.

Under opstilling til fællesbilledet i kongressen blev der annonceret en "Special Guest". Begejstringen var stor da vicepræsident Joe Biden dukkede op og annoncerede sin støtte til Special Diabetes Program. Han tog sig god tid til at hilse på og tale med deltageren.

Finalen på Children's Congress var høringen for kongresmedlemmerne, hvor der blev argumenteret sagligt for videreførelsen af Special Diabetes Program af JDRF's Jeffrey Brewer, Griffin P. Rodgers, Director of NIDDK, med flere.  De saglige argumenter blev understøttet af personlige historier fra de deltagende børn og unge med type 1 diabetes.

Afstemning om videreførelsen af Special Diabetes Program følger senere i 2013.Comments