JDRF Danmark er den danske afdeling af non-profit organisationen JDRF International hvis formål er at støtte medicinsk forskning i bedre behandlingsmetoder og helbredelse af diabetes. Fokus er på type 1 diabetes, og gennem forskning i følgesygdommene ligeledes type 2 diabetes.

JDRF er godkendt som sygdomsbekæmpende organisation af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og som almenvelgørende fond af SKAT.

Fonden blev startet i 1970, og har i dag vokset sig til at være den største private sponsor af diabetesforskning i verden. Således har JDRF igennem årene sponseret over 6 mia. kr. til denne forskning. Dansk forskning har i mange år nydt godt af fondens virke og får tildelt 5-8 mio. kr. årligt.

JDRF er det globale knudepunkt for denne forskning.

Fonden hører på internationalt plan til blandt de mest cost-effektive velgørenhedsorganisationer, se f.eks. anerkendelsen her fra Forbes.

Midlerne til forskning bliver indsamlet gennem velgørenhedsarrangementer, medlems- og partnerskaber. Alle midler indsamlet i Danmark går til danske forskningsprojekter.

Du kan læse mere om den internationale organisation her: www.jdrf.org

JDRF's Protektor:
Hendes Kgl. Højhed
Prinsesse Benedikte

Starten af JDRF International

indsendt 19. nov. 2012 23.56 af Finn Kristensen   [ opdateret 20. nov. 2012 00.01 ]

Lee Ducat samlede i 1970 en lokal gruppe forældre til børn med diabetes i Philadelphia med det formål at rejse penge til diabetesforskning. Kort tid efter fik hun følgeskab af Carol Lurie og dette blev den første afdeling af den organisation som herefter stiftedes som Juvenile Diabetes Foundation og i dag er kendt som JDRF. 

Hør Lee og Carol's historie om hvorledes denne græsrodsorganisation udviklede sig til at blive en "billion dollar" sponsor af diabetesforskning og den globale leder i kampen mod type 1 diabetes.

Hendes Kongelige Højhed Hertuginden af Cornwall bliver præsident for JDRF UK

indsendt 12. jun. 2012 01.44 af Finn Kristensen

Det er med stor glæde at vi på JDRF UKs vegne kan meddele, at Hendes Kongelige Højhed Hertuginden af Cornwall har sagt ja til at blive præsident for JDRF UK for de næste fem år. Hertuginden besøgte for nylig Addenbrooke Hospital i Cambridge for at lære om JDRF finansieret forskning inden for type 1 diabetes.

Hertuginden benyttede også lejligheden til at tilbringe tid sammen med unge mennesker, der har type 1 diabetes, for at lære hvordan de lever med sygdommen.

Hendes engagement vil sætte type 1 diabetes i rampelyset og vise, hvordan denne udfordrende og alvorlige autoimmune tilstand, som ofte overses, berører millioner af børn og voksne over hele verden.

Det vil hjælpe flere mennesker at forstå, hvad det vil sige at leve med type 1 og til at blive involveret i det arbejde, vi udfører. JDRF takker Hertuginden for hendes støtte, og vi ser meget frem til at arbejde med Hendes Kongelige Højhed fremover i vores bestræbelser for udvikling af bedre behandlingsmetoder og helbredelse af diabetes.

1-2 of 2